Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megcsalás művészete

2009.11.09

Tomiról van szó. Néhány napja, a belvárosi Future’s Pubban találkoztam egy közeli barátnőmmel. Tomit két hete egy céges bulin ismerte meg. Megígértette velem, hogy nem mesélem el senkinek. A történet szereplői valós személyek.

Tominak nehéz gyermekkora volt. Nem részletezem: beteges, majd korán elhunyt szülők, érdektelenségbe süllyedt testvérek, és ami ezzel jár.  Tomira már általános iskolában ráragadt a Hanyag név. Nem foglalkozott a külsejével, rongyos ruhákba járt, amelyek vagy kicsik, vagy nagyok voltak rá. Egyszer még a tanító néni is Hanyag Tominak szólította véletlenségből. Jó tanuló volt.

Egyetemen szerelmes lett Borbálába. Nagyon szerelmes. Vagyis… nem tudta pontosan. Mérsékelten szerelmes? Van ilyen? Borbála csendes lány volt, mindig szépen, tisztán öltözött, derékig érő fekete hullámos haja volt. Tomi arra gondolt, ezzel a lánnyal nagyon boldogak lehetnénk egész életünkben.  Borbála miatt, Tomi elkezdett odafigyelni a külsejére. Órák után dolgozott, amit csak lehetett, és amikor összegyűlt elég pénze, elment a borbélyhoz, vásárolt magának új ruhákat.

Évfolyamtársai bemutatkoztak neki, amikor első nap megjelent az új külsővel, majd szó nélkül maradtak, amikor megtudták, hogy ez a Hanyag Tomi. Egészen jóképű lett. Borbála rá is mosolygott aznap. Tomi vette a bátorságot, és megszólította. Együtt mentek sétálni, túrázni, rengeteget kirándultak, és önfeledten boldogak voltak. Mindenben talált a szó, mindenben egyezett a véleményük, kitalálták egymás gondolatait. Nagyon összeszoktak, és nagyon hálásak voltak az égnek, hogy egymásra találhattak. Nem voltak titkaik egymás előtt, hiszen egyikük sem tett soha semmit, amit szégyellni kellett volna. Több mint 10 éve voltak már együtt, és egymás bogarait is szívesen elviselték. 

-         Most körülbelül a hatodik gyerekkel terhes Borbála – mesélte a barátnőm. A barátnőmről egyébként tudni kell, hogy egy nagyon csinos, nagyon értelmes 32 éves nő, szingli.

-         És képzeld, mi történt. Elmentem erre a céges bulira. Voltak új alkalmazottak, akik más osztályon dolgoznak, ezért én még nem ismertem őket. A bulin persze mindenféle gyerekes team-building program volt. Többek között egy olyan játék, ahol körbe kellett menni, egymás kezét fogva. Nagyokat nevettünk, sok középkorú majom óvodást játszik, nevetséges. Késve berohan egy pasi. Középmagas, ápolt, lezser megjelenésű, szelíd tekintetű. Persze a klasszikus sztori, a történet lelassul, megakadt egymáson a szemünk, a többiek is észrevették. Elnézést kért a késésért, és beállt a körbe. Folyton kerestem a tekintetét, hátha megismétlődik az előző emberentúli élmény. Nem tudom, hogy ő kerülte az enyémet, de nem találkoztunk. Aztán, amikor legkevésbé számítottam rá, a kör átrendezése után mellém jött, és olyan gyöngéden fogta meg a kezem, hogy azt gondoltam, ilyen érzés nem is létezik, talán heroint raktak a céges teába?

-         A rendezők szokták ezt az érzést jól ábrázolni: körülötted mindenki karattyol, mintha üvegen szűrődnének át a hangok, egyszer csak valaki megkopogtatja a válladat, hogy Juci, mit csinálsz már, te jössz?! Tomi csak mosolygott, és ragyogott, és láttam rajta, hogy nagyon boldog.   

-         Lejárt a céges buli, Tomi odajött bemutatkozni.

-         Szervusz, Szegedi Tamás vagyok.

-         Szia, Nagy Júlia.

-         Júlia. Kedves Nagy Júlia, én őrülten szerelmes lettem beléd, most itt, ennyi idő alatt. És olyan boldog vagyok, hogy elmondhatom. Van kedved meginni egy tehát itt az alattunk lévő bárban?

-         Van.

-         … És akkor Tomi elmesélte az életét, azt, hogy Borbála, a felesége most várja a hatodik gyereket, reméli, hogy ez fiú lesz. Tudod.

-         Jó. Ééééés?

-         És egy év múlva a céges buli valószínűleg megint tűzvészes tekinteteket eredményez, és egy teázást a bárban, nagy beszélgetést, és kész. Igaz gyönyörű?

-         Aha.

-         Remélem, amikor akkor este hazament, hosszabb puszit adott a feleségének, és az öt gyerekének, és még jobban szerette őket, mert rólam is lemondott.

-         Nyálas. Inkább meséld el, hol vetted ezt a cipőt, látom, hogy új.  

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hát de, hát de, hát...

(Kati, 2009.11.11 11:48)

épp ez az, hogy nem csalja meg!! Tetszik érteni? Az ember nem tud non-sztop fülig szerelmes lenni, és hűséges és rajongó, és stb. Kifáradna. Olvasd el Somerset Maugham "Postás" c. könyvét. Mindebben van egy kis ráció is. A lényeg, hogy lehet hosszútávon, megcsalás nélkül is. Kezd elfajulni ez a hozzászólás lista. Javasolom, hogy a továbbiakban írjunk rózsaszínnel.

Re: re:Öhöm

(tes(c)o, 2009.11.11 00:59)

De ilyen kétszínű, alattomos, csak nem lehet egy emeber. s még gyereket szülni nekije. Hát hagyjuk már a legjobb ill. legrosszabb szituációkat, sztem egyre megy az egész! Megcsalás? Kézcsók! Fáj? Elmúlik! Egyedül? Van tévé és Mónika show...Szerencsés eset

aham@aham.ho

(Aham, 2009.11.10 23:54)

Aham!! A címhez a hozzászólás címét kell megadni, tisztelt Uram/Hölgyem, nem a saját e-mailt, hogy aztán nyugodtan spamelhessek.

re: Öhöm!

(Kati, 2009.11.10 23:40)

Kedves tes(c)o! Most lehet, hogy nem értem, hogy te nem érted, ebben az esetben bocsánatot kérek. De ha nem így van, akkor tudd: hogy én kívánom magamnak, s ezáltal barátaimnak, felebarátaimnak, ellenségeimnek, hogy ha megcsalás, akkor ilyen legyen, ez legyen a legrosszabb. Igen, szappanyopera, amit nem esett jól újraolvasni, de megírni nagyon. Nem mondanám, hogy köcsög férfiak, vagy ha igen, akkor inkább más gyűjtőszót használnék: köcsög emberek. A nők is köcsögök. Talán köcsögebbek is, mert kicsinyesebbek. Neeeeem?

nemvalodicim@nemvalodicim.ru

(dehogynem, 2009.11.10 17:17)

mar hogyne olvasnak ezt a honlapot masok is

Öhöm!

(tes(c)o, 2009.11.10 08:28)

Nem volt szép tőled, de ez tényleg szappan(y)operába illő jelenet. Én ilyen helyzetekben mindig azt sajnálom, aki ezekről mit sem sejt! Nem ragadt rá annyi emberismeret ill. józan ész, hogy következtetni tudjon mikor van baj! Vagy ki tudja, tervez vmit...
Ez szőrnyű..és még mennyien élnek/élünk tudatlanságban...
Erre te mit mondanál, Kati? várj...tuuuuuuuuuudom már: "Köcsög férfiak!" Remek gondolat!

Igen-igen,

(Kati, 2009.11.09 16:40)

Bori, de mindenkinek megváltoztattam a nevét, és egyébként is, senki nem olvassa ezt a honlapot!

ÉRINTETT

(Bori, 2009.11.09 15:15)

A napraforgó igazán szép, de nem azt mondtad, hogy nem mondod el senkinek????????!!!!!!!! Most nagyon visszafogom magam, hogy ne írjak semmi sértőt. Majd élőben.