Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A munkanélküli

2009.11.30

2009.11.30. Anti kreatív - kreatív hobbi boltok

 

Mostanában mindenért fel tudok háborodni. Valószínűleg azért, mert rengeteg a szabad időm. Legutóbb a szuper-divatos kreatív boltok váltották ki nemtetszésemet. Vagy nem is. Várj. Kezdjük az elejénél. A kreatív szó is szuper divatos. Mindenki és minden kreatív, a kreativitás mindenhol elvárás. Televízióban, rádióban, újságokban, plakátokon mindenki kreatív. Hát egy frászt! Mivel a kreativitás kiváltság, ezt is közkinccsé teszik. Nem tudom kik, és nem is utalok senkikre. Akik bizniszt látnak az egészben. Kreatív biznisz. Régebb sajátos  csoportba való tartozást jelentett az, ha valaki kreatív. Ha más semmi sem, én kreatív vagyok. Eddig semmi előnyöm nem származott belőle, de legalább nagyobb volt a komfort érzetem, hogy legalább valami nagyon vagyok. Erre kiderítik, hogy nem. Igazságtalanság! Rólam soha nem fogják kideríteni, hogy tehetséges zenész vagyok, és biztos, hogy a zenészek nem örülnének neki, ha én lennék az új mérce. Tehát hagyják meg mindenkinek, ami a magáé. Menjen a fenébe az összes csináld magad kreatív.

Kép

Visszatérve a boltokhoz. Bemegyek a kreatív boltba, és már szűkül a légcsövem. Minden ki van számítva, a lehetőségek végesek. Ehhez az anyaghoz ezt és kizárólag ezt a ragasztót használhatod. És nagyon nagyon drága. Arról szó sem lehet, hogy máshol használt ragasztót vásárolj nagy mennyiségben mondjuk. Vásárolj meg mindent. Kezdd az útmutató könyvvel, 3000 ft, majd alapanyag, 2000 ft, szerszám 1500. 6500 két díszített kartondoboz. Persze a találékonyság az kizárólag csecsebecsékre irányul, hogy ha meguntad dobd ki. Na hagyjuk. Le a kreativitással! Szervezzünk forradalmat, jó?

...

Az alábbi linket Szabi status message jében láttam: Ha ezt elég sokan megteszik, bekerül az újságba?

 

Kép

http://autonomia.kerekasztal.ro/ - forrás.

 

 

2009.11.29. Unalmas végtelen lehetőség

 

Icike picike kicsike lakásba költözünk hamarosan. Kell egy kihúzhatós ágy. Annak érdekében, hogy megtaláljam a praktikus, kényelmes, nem állati drága tulajdonsággal rendelkező egyedet, több mint két hete lógok az interneten, napi 2 órát. 28 óra eddig. Ha három fajta lenne, hamarabb döntenék, lassabban öregednék. Ugyanez a probléma a cipőkkel, sőt az egyetemekkel is. Mindenből túl sok van. A sok miatt kevesebb az időnk. Meggondolandó.

 

2009.11.28. Az öregek lehetnek ellenszenvesek?

 

Villamoson ülök a Havanna telep felé. Lelkiismeret furdalásom van, mint legtöbbször, mert nem adom át a helyem. Tűröm, hogy furdal. Fáradt vagyok. Balra tőlem egy gyönyörű 13-14 éves kislány. Nagy barna csillogó szem, gyönyörű barna haj, bőr, szép száj. Elegáns,  alázatos egyenes testtartás, amiből látszik, hogy kötelességtudó, jó kislány. Gyönyörű. Mintha Photoshopal retusálták volna: tökéletes. Alig bírom nem bámulni. Aztán sikít a villamos, megáll, és felviharozva nyögdécselve felül egy néni. Mindenkit meglök. Neki szabad, és kijár. Rózsaszín horgolt sapka, felhunyt férje ÁVH-s kabátja, sportos hátizsák, amire gombokat varrt, mert elromlott a zipzár. Cicanadrág, mustárszínű. A néni liheg, és árgus szemekkel néz mindenkit: hogy merészel létezni?!  Agresszív, szánalmas cserkész néni. Durcásan leveti magát egy szabad helyre, onnan kémlel tovább.

A gyönyörű kislánynak és az ávh-s néninek ugyanolyan fehér, fekete csíkos adidas cipő van a lábán.

 

 

2009.11.25.

 

Ma sok mindent nem csináltam meg, amit akartam. Sőt semmit. Mert nem is akartam menni szalszázni. Aztán ajándék lónak ne nézd a fogát, mert biztos rossz.

 

2009.11.24. Poppins újra

 

Ma is találkoztam egy tündér nénikével. Nem mesélt, csak megkérdezte hány óra van, és csodálkozott, hogy már hat, és ilyen sötét.

Aztán este 10 felé rájöttem, hogy hiába látom a várat, a parlamentet, a levéltárat, a bécsi utat, legszívesebben a komcsi könyvtárban zajló életet nézegetem. Linoleum a földön, kopott polcok, kopott alapkötetek, kocka épületen kocka nagyablakok. Minden nap felmosnak. Ha bemennék oda, biztos kedvesen fogadnának, de ha nem, szívesen elsiklanék fölötte. Rossz ember ott nem dolgozhat.

 

2009.11.23. Otthon sehol

 

Üldögélek a híd budai hídfőjén. Az ablakokon kicsapódott a víz, nem lehet kilátni. Habár, úgyis tudom, hogy mi van mögötte. Nem élhetem meg nap mint nap a panoráma gyönyörűségeit. A HVG szerint ősz van. A szakemberek azt mondják, a követező évtizedekben a Kárpát-medence fokozatosan mediterrán éghajlatúvá alakul. Ősz és tavasz alig, nyár és tél jócskán. A napfény ami beszűrődik a víznyomos ablakokon határozottan őszi. Közben, figyelem a csodálatos penészt a falon. Hihetetlen gyorsasággal terjednek. Ha nem tudnám, hogy penész, még szép is lenne.

Voltam otthon. A város egyre kisebb, egyre mocskosabb, az emberek egyre civilizálatlanabbak, egyre reménytelenebbeket gondolnak. Kicsi ott a világ. Gondolok a főtérre, aztán gondolok a városszéli blokkokra, és fojtogat a bőgés. Hogy lehetünk ekkora barmok? Hogy lehet ilyen ízléstelenül elrontani valamit ami szép? Egy 100 éves házat felújítanak a Bolyai-tetőn. Hogy? Leverik róla a díszeket, tökéletes egyenesre szigetelik, fehér műanyag termopán keret, és bordó festés. Nem tudom, hogy szabad ilyet gondoljak?

A repülőből még szép Erdély. Istenem, mit lehetne tenni, hogy helyrehozzuk? Hónapról hónapra látszik, hogy eltűnünk onnan. Felszívódunk, még csak történelem sem maradunk. És nem is ez a baj, hanem az orosz piacos török fehérnemű, mint igény szint. Köpés, tyúkszar és tökmaghéj fedi lassan az összes főterünket. A fiatalok pedig menedzsementet akarnak tanulni. Ki mondja meg nekik, hogy a politika most délibábok, Gróf Széchenyi István nincs, ha úgy tűnik, hogy van, utána kell nézni, mert gyanús, a minőség jó, a tisztaság kellemes, a becsületesség jó érzés.

 

2009.11.14-19. Mindenhol jó

 

Itthon-otthon. Anyu finomat főz, Apu megmondja kire miért s miért nem szavaz, az egyik öcsém még szebb, a másik még okosabb, a nagyanyám mérgelődik az unokájáért, a postásnéni gyanítom speedet szed, nagyon szép továbbra is, a szomszéd elől inkább elbújok, hogy ne kérdezzen semmit, ha a volt osztálytársam mesél, csak kikapcsolok és bólogatok, a körforgalomba virágot ültettek, a Bolyai szobrok továbbra is rettenetesen rondák az iskolában, a volt tanárom kicsit megint kövérebb, a fia nagyobb, összességében azért minden kisebb és fakóbb.

 

2009.11.10. A honlap törzslátogatói.

 

A következőképp tűnnek fel számomra: a gondolkodó, az őrült, a kereső, a könnyed, a mély. Mindenki döntse el, hogy ő kicsoda. Postázom a törzs-látogatói kártyákat, ha megadjátok a megfelelő címeket. Öt százalékos kedvezményt biztosít a Fürge Fánkok bió termékcsaládra. Nagyon jó, kézzel hímzett, teljes kiőrlésű lisztből van, nemes penésszel bevonva, és egy kis fürge borssal tetőzve. Van benne egy csipetnyi bió hörcsög is, soha nem permetezték, és nem génmódosított.     

 

2009.11.09. Adsz egy szívecskét?

 

Ha a nevemet úgy szeretném leírni az interneten mindenhol, hogy az i betűre mindig egy szívecskét tegyen, akkor azt hogy csinálom meg? Várom a tanácsokat, nagyon fontos lenne!! Köszi előre is.

 

2009.11.08. Csalódott vagy? Add el a Vaterán!!

 

Megcsal a férjed, vagy a feleséged? Rossz a gyereked? Gonosz  nagymamád, esetleg az anyósod? Rossz jegyet adott a tanító néni? Beáztat a szomszéd? Nem szobatiszta a kutyád? Add el minden cuccát a Vaterán!!! Juhéééééé.

 

2009.11.05. Tegnap mi történt?

 

 

Kép

 

 P.S.: Tudod, mennyit keres egy szakorvosjelölt,  ügyeletben? 25 forintot óránként! És mind kézbe!!!

 

2009.11.03. Motivációs levél

 

Tisztelt Hölgyem, Uram!

 

Az Önök által meghirdetett valószínűleg nagyon szar állásra jelentkezem. Az önéletrajzomból kiderül, hogy sokrétű tapasztalatom van, átlagon felüli képességeim, és túlbuzgó is vagyok, ég bennem a társadalmi hasznosság utáni vágy. Tudom, hogy nagyon sokat kell dolgozni, tudom, hogy sokkal több kompromisszumot fog kelleni kössek, mint amennyit szeretnék, de tudja mit? Így is nagyon szeretnék dolgozni. Fizetés? Éljek meg belőle, és évente kétszer tudjak elmenni egy low budget kirándulásra. Igénytelen vagyok.

Tudom, hogy nem tetszik Önnek, hogy relatív fiatalon ilyen sok munkahelyem volt, de tekintse kihívásnak, hogy lekössön. Értékes és teherbíró munkaerő vagyok, de ha a hely nem jelent kihívást intellektuális szinten, akkor valószínűleg elköszönök. Másik rossz pont, hogy 25 évesen a nők gyereket vállalnak? Kérem, csináljuk úgy, hogy a gyerek mellett  is tudjak segíteni az Ön cégének a profitjának növelésében. Fogadunk, hogy meg tudunk egyezni?

Szakmailag szerencsésnek érzem magam, mert minden munkahelyemen egy újabb területre, újabb munkakörbe kellett beletanulni. Jópofa feladatokat vihettem véghez, és minden munkaadóm teljesen meg volt elégedve velem. Hívja fel őket, kérdezze meg. Rengeteg dolog érdekel, és amellett, hogy Önnek dolgozom, valószínűleg ezekre is szakítanék időt, ezáltal még értékesebb munkaerő lennék. Néhány év alatt valószínűleg akár az utóda is lehetnék. Vagy önt sem foglalkoztatja az utánpótlás?

Munkastílusomat a céltudatosság, dinamizmus és a minőségre való törekvés jellemzi. Ne kérdezze, hogy jó, jó, de mi a fene érdekel a legjobban, mert nem tudom. A lényeg, hogy hasznos legyen, segítsen az embereken és a világon. Nem árt, ha társadalmi szemléletformálás is van benne.

Vagy vegye fel az unokanővérét. Mert én nem fogom a fenekét puszilgatni, és ha megkérdezi a véleményemet valamiben, diplomatikusan a teljes igazságot fogom mondani.

 

Tisztelettel:

Bartha Veronika

 

2009.11.02.  Marry Poppins mentette meg a napomat

Volt már olyan hangulatod, hogy még fürdeni sincs kedved? És ezután kapsz még egy levelet, hogy egy újabb állásra köszönik szépen? Nos, ha ilyenkor erőt veszel magadon, történhet egy újabb kaland. Én, mint bili-füle utazom a villamoson. Mindenki undok, csúnya, mocskos, szakállas, és minden nőnek le van járva a cipő sarka.

- A villamos a Margitszigeten nem áll meg. The tram doesn't stop at Margitsziget.

A mellettem ülő idős hölgy ijedten odahajol hozzám:

- Jajj, de azért a Nyugatinál megáll, igaz?

- Meg, persze.

- Maga hol tanul?

- Már nem tanulok, de még sok a tanulnivalóm...

- Nekem van 8 unokám. Két lányom, és mind a kettőnek négy gyereke. Dali legények és lányok, szépek és okosak. Nagymama már sajnos nem bírja annyira. De most a barátnőmnél voltam, zsúrban. 

Csak mosolyogni lehet a tündér nénikén. Alig bírtam visszafogni magam, a többi utas sajnált, hogy a néni szóval tart. Ilyen kell legyen egy nagymama, biztos isteni sajtospogácsát és zserbót süt. Arca ápolt, magas, értelmes homloka van, meleg szemei, gyönyörű, de nem drága fekete kalap, kabát. Öreg szaga sincs.

- Hát én itt leszállok, megpróbálok elkapni egy négyest.

- Kezit csókolom!

- Egészséget magácskának!

Nem láttam, hogy lett volna nála esernyő, de eltűnt a szemem elől.

 

2009.11.01.

 

Kicsi koromban mindig lenyűgöztek a temetők. Most is: nyugalmat áraszt, szép. Emlékszem, hogy Désre mentünk világítani, Anyuval, és a katolikus temetőben elmentünk egy olyan sír mellett, amelyen egy faragott könyv volt. Valamiért nagyon megtetszett, és azt mondtam, hogy nekem is olyan kell. Anyu azt mondta, ne is mondjak ilyet. Hát már nem is olyat szeretnék.

 

2009. 09. 24.

 

A munkanélküli reggel kipattan az ágyából, mert félálomba is arra gondol, hogy ma lesz egy újabb nap, ami egyetlen és egyedi a rongyos életében. Aztán arra gondol, az élet nem is rongyos, hanem szép, és hálás lehet a megélhető élményekért. Hogy kinek, azt nem tudja pontosan. Biztos élmény a leves íze, a napsugár, hogy van, a földszinti boltban dolgozó szőke lány tekintete, mosolya és jelleme: élmény. Nevetségesen, szánalomra méltóan buták vagyunk, hogy csak az emlék szép, a jelen soha. 

 

A munkanélküli szokott csak úgy véletlenül euforikusan boldog lenni, miközben haszontalannak és lúzernek érzi magát. Ez ilyen: kétoldalú. Kétszínű. A lényeg, hogy nagyon sok répát kell enni.

 

Egyébként a rendőrségre azért nem vesznek fel, mert létszámstop van.

 

 2009. 09. 25. A jóérzés opcionális tantárgy ovitól felfelé?

 

A munkanélküli ma villamoson utazott, és megbotránkozott. De előbb meglepődött azon, hogy fél tízkor milyen sok jól öltözött, tiszta és szimpatikus ember utazik a nagykörúton. Mondjuk túl sok belőlük. Nade. A nagy nagy nagy tömegben, a 8. kerületben felszállt egy gyermekkocsi, egy kismama és egy kispapa. A nő nagyon magas, nagyon sovány, és nagyon fáradt volt, ő tolta a kocsit. A kispapa alacsony, elhízott, puhány, és nagyon kialudt. Nagy volt a tömeg, tényleg egymás nyakába lélegeztünk. A puhány kispapa hírtelen előre tört, megállt egy idős hölgyhöz nagyon közel, aki a nyomás hatására átengedte a helyét. Az idős hölgy, igen. A puhány kispapa hulla fáradtan levetette magát a megüresedett helyre, a nő állva maradt, és a kocsiba fogózkodott. Félhangosan, a környezet orrára kötve magyarázott szeretetteljesen a nőnek, hogy milyen szörnyű feltételek között kell utazni.

 

Aztán egy kifejezetten értelmes uriember kezdett el hangosan, lassan és artikuláltan telefonálni.

 

- de kicsim, azt tudjuk, hogy a minőség általában megkérdőjelezhető

 

- hát mondd meg nekik, hogy húzzanak a p.....ba.

 

- azt a k...a!

 

Aztán elővette a kedvenc hetilapját.

 

2009.10.1. Kutyuli-mutyulika

 

Ha lenne kutyád és ha nekem is lenne kutyám, akkor elmehetnénk édes-négyesben a Margit szigetre sétálni. Aztán elnézően, mosolyogva megvárnánk, amíg a kutyuskák elvégzik a dolgukat, és ők is megvárnák, amíg elvégezzük a dolgunkat. Mosolyogva nézhetnénk azt is, ahogy a kutyulink az orrával összenyálazza a járókelőket. Oooolyan aranyoooos. A mi kis drágaságunkat természetesen mindenki szeretné. És ha mind a négyen nagyon-nagyon elfáradtunk, akkor te is hazavihetnéd az ici pici belvárosi albérletedbe a házi kedvencedet és én is hazavihetném az ici pici belvárosi albérletembe a házi kedvencemet. Jupííí. És megint. És megint, és megint. És boldogan élnénk, amig kutyát nem kéne cseréljünk.

 

2009.10.09.  Osztálytalálkozó csömör. Miért is? Íme az okok:

 

1. a lányok tíz év után már egy kicsit öregecskék lesznek, tehát jelentkezni akarnak, a 25 éves csúcsformájukban

 

2. mamapapa intézett nekik egy állást, és most, már menedzserek, és nagy százalékban megfelelnek a neo-bigott nőideálnak: vasalt haj, sok alapozó és sok smink, szatén cuccok, rengeteg élettapasztalat

 

3. elmondhatják az életfilozófiájukat, és csillogtathatják 7 határra terjedő műveltségüket.

 

4. A fiúk részét nem tudom, de ha valakinek van ötlete, várom. Persze van olyan, hogy tényleg jó osztályközösség, és őszintén érdeklődő emberek, de nekem is csak mesélték.

 

Egy kedves ismerősöm azt mondaná erre: éééés? Kkkit éééérdekeeeel? Tudja a fene. Anyura hasonlítok. :) Inkább csak unom már.

 

2009.10.12.

 

El sem tudom képzelni, hogy mi az ördög történt az elmúlt több, mint két hétben. Hol voltam? Miért nem írtam ide semmit? Mindig az volt az érzésem, hogy tegnap írtam, tegnap. A "mi az ördög" a Mester és Margaritából maradt meg, és mindig arra gondolok, ha kimondom, hogy ezzel megidézhetem a bestiát. Pedig nem.

A munkanélküli ma, október közel közepén azért van megdöbbenve, mert  eddig foggal körömmel ragaszkodott a nyárhoz. Most kinéz a tökéletesen esős őszi ablakon, és... tetszik neki, hogy az ősz őszinte. Nem teszi magát, hogy nyár, nem utópisztikusan gyönyörű, nem tél, csak az, ami. Ősz. :)

 

2009.10.22. Infláció

 

1577-ben III.Murad török szultán Erdély éves adóját 10-ről 15 ezer forintra emelte. Báthory István fejedelemsége idején.

Egyébként nagyon jó a Báthory Erzsébetről készült film. Kár, hogy nem magyaroknak jutott eszébe leforgatni.

 

 2009.10.24.

 

Habár még nem jártam be a világot, amikor Budapestre kerültem, csak ámultam, bámultam, hogy milyen kreatív, humoros neveket adnak a vállalkozásoknak. Hol van a magyarokból a minennapi életben ez a jókedv, amit a cégéreken lehet olvasni? A sok pajkosság mellet szinte szürke egérnek hat, aki nem humoros. Lássunk néhány érdekeset, gondolom a névadók nagyokat kacagtak ötletbörze közben.

Csigavér autós-motoros Iskola

Frici Papa kifőzdéje

Nagymama palacsintázója

McKiwans (talán nem pont így kell leírni)

Csibe cikrászda

Gödör

Kakas étterem

Kamra kajálda és mulató

Gombócda

Balu konyhája

Lecsó magyaros étterem

 

2009.10.30.

 

Unom már a depresszió szót, olyan stílustalan, és... unalmas. Volt magasabb is a dopamin szintem. Megoldás: felöltöztem kukás embernek, vettem a fényképező gépet, és elmentem sétálni a Margitszigetre. Nem láttam egy érdekes embert sem, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a frizbi pálya közepén van egy hajléktalan tábor, és készítettem néhány tipikus őszi képet. Közben gondolkodtam a jövőn. Írok egy Cosmo stílusú besztszellert, eladom az albérletemet, hogy reklámozzam, a plakátokhoz készítek egy félmeztelenes fotosoppos képet, és voilá. Nem tudom mit vacakoltam eddig.

 

2009.11.01.

 

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ez nagyon tetszett, köszi a bejegyzést!

(Kati, 2009.12.01 17:02)

re: Anti kreatív - kreatív hobbi boltok

(Szabi, 2009.11.30 23:05)

Emlékeztek-e még a jó öreg Brian életére?

Brian: ti mind egyéniségek vagytok!
Tömeg, kórusban: igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
Brian: ti mind különbözőek vagytok!
tömeg: igen, mi mind különbözőek vagyunk!
egy hang a tömegből: én nem!
tömeg: sssssss!

RSS

(Szabi, 2009.11.25 07:54)

Egy módszer, amivel weboldalak új tartalmáról lehet értesülni, az oldal meglátogatása nélkül. Ha például egy blog vagy internetes újság biztosítja ezt, akkor beépítheted a böngésződ menüjébe, és mindig láthatod a legutóbbi időben hozzáadott cikkeket, vagy legutolsó n hozzászólást.
A Firefox-ba alapból be van építve a BBC rss-je. Keresd a jelét: úgy néz ki, mint egy negyedbe vágott céltábla jobb felső sarka, általában narancssárga színű, vagy narancssárga alapon.

Mi az az RSS?

(Kati, 2009.11.24 22:29)

zárójelben

(Szabi, 2009.11.24 16:38)

Érdekes módon az, hogy újra írtál, háromszorosára emelte a nézettséget, vissza a régi szintre. Pedig nem is használsz RSS-t.

Nézőpont kérdése is

(Szabi, 2009.11.24 16:34)

Ismerős érzés, valahányszor Nyugaton járok, mindig porosabbnak, mocskosabbnak és szürkébbek tűnik a város visszatértemkor. Az is. Egy-két hét elteltével azonban helyrerázódik minden, és ugyanolyannak látom, mint azelőtt.
Pesttel érdekesebb ez a folyamat. Mivel gyerekkoromban rengeteget jártam ott, mostanában ahányszor látom, mindinkább a kopás és romlás nyomait veszem észre először. Néha akkor is, amikor keleti irányból érkezem.

Azé

(tes(c)o, 2009.11.23 09:52)

mert nincs mire. Adj hozzávalót és megkapod a kekszadagod!

de miert?

(de miert?, 2009.11.19 21:23)

semmi uj bjegyzes mostanaban? ... hianyzik mint a napi kekszadagom...

VAGYUNK!!

(Kati, 2009.11.12 07:51)

Igen, ip cím alapján van ennyi látogató. :) Persze, nem mindenki ír sokat.

re: 2009.11.10. A honlap törzslátogatói.

(Szabi, 2009.11.11 17:19)

Vagyunk ennyien? Vagy van, akire egynél több jellemző is talál?

Tegnap,

(tes(c)o, 2009.11.10 08:35)

azt történt, mármint ahogyan a kép mutatja és ahogy egy jóbarát (vagy csak barát?) mondta, hogy végigment a Télapó a druzsbával, hogy takarítsa meg az útját, és közben a manók lefestettek az ők szemszögükből egy részletet, h ezt később neked adják ajándékba, mivelhogy ők már kortárs művészek.

TÓM, de azért mérgesít!!

(Kati, 2009.11.03 12:47)

Re: 2009.11.03. Motivációs levél

(Szabi, 2009.11.03 12:13)

Eddigi tapasztalataim alapján kreatív, érdekes, és felelősségteljes állásra egyféleképpen szoktak jelentkezőket toborozni: a főnök végigkérdezi az ismerős cégek főnökeit (kliensek, egyéb kapcsolatok), hogy hallod-e, nem ismersz valakit, aki tőletek elmenőben van és épp ilyen munka érdekelné? Mindkét helyen dolgoztak valószínűleg olyanok, akiknek pont a másik helyen levő munka áll közelebb az álomszakmájukhoz. És így a két cég beajánlja egymásnak közülük azokat, akikkel a legjobban meg volt elégedve. Az ilyen emberek meg óriási előnnyel rendelkeznek az interjún a "hirdetésre jelentkeztem"-ekkel szemben.

Temetőséta

(tes(c)o, 2009.11.02 14:35)

Miért ne mondjuk meg most, hogy mit szeretnénk a temetésünkkor? Mennyivel megkönnyítenénk a választásokat a hozzátartozóinknak, főleg ebben a világban, amikor annyi a választék. Az egy dolog, hogy nem mindenki fog látni/érezni akármit is, hacsak nem hisz a túlvilágban.
Én mindig amikor temetőbe járok elképzelem, hogy mi "állna" jól a síromon. Azt már tudom, hogy nem kell agyonültetni a homokfedőt. Csak izléssel...
Azért most elfogadnék egy frézia virágcsokrot..mmmm... :)

Ihlet

(Nyuszkó, 2009.10.30 13:01)

Szoktam írni én is, és vannak ihlet problémáim. De úgy látom mostanában a menopauzával együtt jön az ihlet és teljesen hirtelenül. Lásd sok középkorú nő hiper bestsellerei.

kényelem és érdeklődés

(Kati, 2009.10.21 08:41)

Túl kényelmes ez a megoldás, egy saját weboldalhoz képest. A reklámot nem tudom és nem is akarom nem észrevenni. Valamennyire ez a szakmám, és remélem, hogy valamikor valaha tudom hasznosítani majd az ötleteimet. Egyébként is vannak jó reklámok, lásd az unicum új reklámját, vagy a soproni sem rossz ötlet, és vannak kegyetlenül rosszak, lásd cib bank, nincsde kampány, stb. Az zavar azonban, hogy kéretlenül itt vannak ezek a reklámok, de valamiből fenn kell tartani ezeket a felületeket is.

re: reklám-ötlet

(Szabi, 2009.10.20 13:12)

1. Azt akarod, hogy egyáltalán ne legyen reklám. Megoldás: saját weboldal, php.
2. Azt akarod, hogy ne vedd észre a reklámot. Erre magától is ráidomul az agyad egy idő múlva. Ezért egyre színesebbek a reklámok, mert az ingerküszöb egyre magasabb. Ha valami tiritarkát látok, reflexből rá se nézek, nem kell tudatosan összpontosítsak.

reklám-ötlet

(Kati, 2009.10.20 10:41)

csodálom a buddhista szerzetesek fegyelméért, amiért tudnak lebegni, semmire gondolni, nem szükségletük az evés sem. szerintetek mennyit kéne gyakoroljak, hogy mentálisan eltüntessem a reklámokat a honlapról? egyébként sok kamu. muhahahaha.

Sors és tehetség,

(Kati, 2009.10.20 10:39)

ez a címe Czeizel Endre egyik könyvének. Nagyon-nagyon érdekes, minden értelmes ember el kellene olvassa. Rengetegek között (mert a többek nem elég sok) azt írja, hogy az alkotás egy rohamszerű állapot (saját értelmezés), amire mi azt mondjuk, hogy elillant a múzsa. Elő lehet idézni alkohollal és cigarettával, de ha nagyon ügyes vagy, akár anélkül is! Próbálom.

re: 2009.10.12.

(Szabi, 2009.10.12 14:32)

Lehet, hogy a múzsád megszöktette az enyémet, és leléptek?

(lett egy rakás szabadidőm, és már régóta terveztem, mennyi mindent meg fogok valósítani. De ihlete akkor van legtöbb az embernek, mikor ideje nincs rá)