Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy tárnyi ötlet.

2010.05.05

 

-1. Óvó bácsi kontra néni

Túl sok a csonka család. És sok a gyermekét egyedül nevelő anya is. Ezeknek a gyerekeknek nem nagyon lesz megfelelő apaképük. Sőt, néha meg is feledkeznek róla, hogy apjuk is van. Részleges, de némi vígaszt nyújtó megoldás lehetne, hogy az intézményekben több legyen a tanítóbácsi, óvóbácsi. Civilizációs társadalmi betegség prevenció.

0. Praktikus sörös

A sörös dobozokat valahogy sehogy nem lehet jól felbontani, és inni belőle. Ezért, kidolgoztam egy újfajta sörös dobozt. Kétféle képen lehet kinyitni. Első esetben, ha a dobozzal a kezedben szeretnél utazni.  Kis nyílás van a doboz tetején, más forma mint amit eddig megszoktunk, és nem mélyed bele a dobozba. Második eset, amikor költséghatékony akarsz lenni, és viszel magaddal sört valahova. Így a doboz egész tetejét le lehet bontani. Na, milyen?

Painttal rajzoltam, ne kritizálj!

Kép

 

 

1. Temetkezési stílus

A helyzet az, hogy a jómódú nyugati ember annyira jól van már, hogy unja magát, így lazít az erkölcsi és morális fűzőjén, hogy újabb módszerekkel ingerelhesse botoxtól agyonkezelt érzéketlenségét. Keletre kacsint, kelet pedig undorral vissza. Így lesz Madonna buddhista. Kevesebb buddhistából lesz Madonna. Kitaláltam ezért egy excentrikus, ínyenc temetkezési módot. Van már kapszulás kávé, kapszulás leves, legyen kapszulás temetkezési stílus. Az emberből, titkos módszerrel egy színes zselét állítanak elő, egyszerű kocka formát, 7x7 centiset. Kizárólag ciklámen és türkizzöld színben rendelhető meg, és oxigén buborékok teszik esztétikailag izgalmasabbá. Így a szeretteidet tarthatod a könyvespolcon.

 

A marketing terv részeként, amennyiben a szín és forma kimerült, piacra dobok újabb modelleket. Szóba jöhet a fogpaszta tubus kivitelezés is.

2. Miccsező Budapesten

Ez Melivel közös találmány. Egyszerűen és felháborítóan a magyarországi magyarok kevés hányada ismeri a miccs varázsát. Lehetne korondi köcsögben tálalni. Na? Jó most ilyen neo-barokk mondatokban írni. Monthy Python (?) jófej.

3. Állás lap

4. Termékkereső

5. Rendhagyó fittnessz kazetta

6. Forgatókönyv

7. Álláskereső regény Cosmo stílusban, potenciális besztszeller.

Az utóbbi négy olyan jó ötlet, hogy le sem merem írni. Na jó, de miért írtam, hogy ne lopj?  Elmesélem. Történt egyszer, hogy egy híres neves cég pályázatot hirdetett meg, hogy egy évre szóló rendezvényének az arculatát tervezzék meg. Mivel nem volt megszabva, hogy egy pályázó csak egy arculatot tervezhet, én terveztem hetet. Ez a hobbim. Néhány évvel később is azt gondolom róluk, hogy jók voltak. Vártam a választ, vártam, vártam, vártam. A nyeremény jelképes összeg volt, de egyetemistaként jól fogott volna.

Aztán negyed évre rá meg is érkezett. Az egész város tele volt ragasztva az egyik általam tervezett plakáttal. Letéptem, forgattam, nem hittem a szememnek. Volt rajta egy észre sem vehető módosítás, de attól csak csúnyább lett. Előbb mérges lettem, aztán örültem neki, aztán nagyon nagyon mérges lettem. És megint jelenetet rendeztem.

Írtam nekik egy szuper diplomatikus levelet, hogy mekkora szemetek. Bocsánatot kértek, mert a diplomatikus fogalmazásból megértették, hogy akár szét is kürtölhetem az esetet, és akkor néhány ember repült volna, mert a cég külföldiek kezében van. A bocsánat abból állt, hogy jó, akkor eltervezhetem a következő évi arculatot is. Végül is ez bóknak számít, hiszen megint az egész várost teleplakátolták volna az alkotásaimmal. De diplomatikusan nemet mondtam, amiből megértették, hogy mehetnek a francba.

Utána volt még egy két munkahelyem, ahol néhány ötletemet ellopták, egy két hónap mulva megvalósítva, készen láttam, hogy húúú, ez de jó. Aztán eszembe jutott, hogy saját. Azóta azt gondolom, hogy az ötleteim értékesek, ha már lopják. Az internet is értékes, azt is lopják.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-2. Instant megoldás

(Szabi, 2010.06.14 21:04)

Levert vagy? Önbizalomhiányban szenvedsz? Tölts ki néhány online személyiségtesztet! Azonnal kiderül, hogy ihletet adó, gyönyörű, szabad és megállíthatatlan vagy, jófejnek, aranyosnak, megértőnek tartanak, tele vagy optimizmussal, és természetes vagy.
Mi szükség emberekkel kommunikálni? Egy klikk, és egy kedves, szimpatikusan mosolygó program azonnal megdícsér! Ugyanígy vannak motiváló, nyugtató, serkentő és ürügytanácsadó programok is.

Természetesen, az ismerősökkel is tartani kell néha a kapcsolatot, de ez annyi energiába kerül, ráadásul félreérthető a véleménnyilvánítás ha valamiről beszámolnak. Erre is itt van az instant megoldás: Egy kattintással megüzenheted, hogy tetszik amit írtak. Nem is kell megfogalmazd, vagy akár legépeld a szöveget, hiszen minek azt, és kinek van arra ideje? Egyetlen egy klikk bőven elég, és mindenki megtudja, hogy gondoltál rájuk.

Előjön mégis időnként az a csúnya gonosz elavult világból ránkmaradt fogalom, amit "lelkiismeretfurdalásnak" hívtak annakidején? Arra is megvan az instant orvosság: írj alá egy online petíciót, és küldd tovább midndenkinek. Ezennel letetted vállaidról a terhet, gondoskodtál a világról, másokról. És több időd maradt, hogy megvalósítsd önmagad.

Mééér jajj???

(Kati, 2010.05.05 18:40)

Te nem szoktál sört inni meleg nyári estéken egy-egy aktuális világváros költséghatékony padján???

jajj

(Szabi, 2010.05.04 22:48)

Ötlet, sőt, küldetés

(Szabi, 2009.11.13 14:33)

Mentsük meg a kihalóban levő műfajokat! Szegény veszélyeztetett életformák... sokan nem tudják róluk, hogy nélkülük felborulna az irodalom ökológiai egyensúlya.

Van egy kedves barátom,

(Kati, 2009.11.01 08:58)

Ferenc. Sokat beszélgetünk ilyen lelki dolgoktól (neki van lelke, nekem nincs, tanítja a műfajt). Ő mondta azt, hogy szerinte minden érző és racionális ember negyedévente meg kell újuljon. Venni a listát azokról a tulajdonságokról, ami szerinte meghatározzák őt, és jók, és kipipálni, felújítani, üzemanyagot adni neki. Szerintem ez nagyon jó meglátás.

6. Ha eufória-hiányban szenvedsz

(Szabi, 2009.10.31 01:47)

Fedezz fel újra valamit, amit már jól ismersz. Kedvenc zenét, filmet, könyvet. Mintha egy kedves barátodnak ajánlanád. Hallgasd/olvasd az ő szemszögéből, mint aki épp rátalál valami újra és érdekesre. Meglátod, az agyadnak és lelkednek olyan területeit mozgatja meg, melyeket máskor nemigen van alkalmad megtapasztalni. Esetleg válts műfajt egy rövid időre. Minél idegenebb volt számodra, annál jobb. Zene esetén azt tudom ajánlani, ami eléggé szimfonikus. Figyeld csak a hagszereket, semmi egyebet. Bontsd elemeire.

Próbáltál már

(Boglárka, 2009.10.28 17:46)

gumikesztyűben írni a számítógépen? Nehéz.

vót még olyanabb is

(Szabi, 2009.10.13 22:03)

Egyszer egy írót elhamvasztottak, és belekeverték a nyomdában a festékbe. Azzal nyomtatták ki egyik könyvének következő kiadását.

Temetkezési stílus

(tes(c)o, 2009.10.12 10:01)

Vagy az is elképzelhető, hogy a szeretteinkből miccset varázsolunk, amit bebalzsmozunk vagy időtálló lakkal bevonunk és korondi köcsögben, vagy borkányban ajándékozunk a hozzátatozóknak.
Románia nincs messze ettől. de Magyarországon jobban menne a biznissz, mert tudják hogy a miccset meg is lehetne enni...Karma...